MA NUMESC ZULEYHA: Vrem serialul de luni pana vineri!

”Vrem Ma Numesc Zuleyha de luni pana vineri!” Aceasta este marea dorinta generala a telespectatorilor care ii urmaresc cu drag pe Zuleyha, Yilmaz, Demir, Hunkar si toate aventurile prin care trec acestia, episod de episod. Povestea devine din ce in ce mai palpitanta, insa o schimbare recenta in grila de programe, i-a suparat tare rau pe toti, dupa cum am vazut in grupul fanilor lui Zuleyha.

Vrem Ma Numesc Zuleyha de luni pana vineri!

Ma Numesc Zuleyha

Ma Numesc Zuleyha

Dupa cum v-am anuntat in exclusivitate intr-un articol recent, premiera emisiunii de fashion Bravo ai Stil! Celebrities a intrat in conflict cu interesele fanilor acestui serial turcesc. De ce? Ei bine, haideti sa o luam cu inceputul, pentru aceia dintre dumneavoastra care nu sunt pusi in tema.

Serialul turcesc Ma Numesc Zuleyha se difuza 3 zile pe saptamana: de miercuri pana vineri, de la ora 20 pana la ora 23. Astfel, aveam parte de 9 ore de Zuleyha in fiecare saptamana. Ei bine, de pe data de 22 ianuarie, de cand a inceput un nou sezon Bravo ai Stil!, lucrurile s-au schimbat radical. Sigur, serialul a ramas in aceleasi zile, insa a fost scurtat. In loc de 3 ore pe seara, telespectatorii primesc in prezent doar 2.

Altfel spus, Ma Numesc Zuleyha apare la televizor doar 2 ore, de miercuri pana vineri. Si, dupa cum era normal, nu a durat mult pana sa apara si indignarile din partea telespectatorilor. Toti sunt de parere ca a fost o decizie proasta scurtarea episoadelor. Povestea parca nu mai are acelasi curs si se termina mult prea brusc, seara de seara. Sigur, asta se datoreaza faptului ca sfarsitul episodului de la noi, nu mai e, de fapt, sfarsitul adevarat al episodului din Turcia. Episodadele s-ar inmultit, insa durata lor s-a scurtat.

Sa fie din nou episoadele de 3 ore din Ma Numesc Zuleyha!

In prima faza, toata lumea a vrut ca totul sa revina la normal. Adica, episoadele sa aiba din nou 3 ore, in loc de 2, cate sunt in prezent per episod. Insa acum, se pare ca dorintele fanilor s-au marit. Ei si-ar dori sa o aiba pe Zuleyha in casele lor de luni si pana vineri.

Insa, e posibil? Haideti sa ne uitam putin la grila. Luni si marti avem Survivor Romania, un show cu un buget consistent, in care s-au bagat o gramada de bani. Asadar, e putin probabil sa se renunte la difuzarea acestuia in primele 2 zile din saptamana. Sigur, ar mai fi si varianta mutarii lui de la ora 22 sau 23, dupa Zuleyha. Insa, date fiind costurile productiei, ar fi inechitabil.

Dar daca s-ar reveni la durata normala a episoadelor in zilele in care s-a difuzat serialul turcesc de la bun inceput? Adica, sa avem tot de miercuri pana vineri Zuleyha, insa pana la ora 23, cum a fost la inceput. Asta ar insemna ca Bravo ai stil! sa se mute cu o ora mai tarziu. Din nou, o astfel de mutare trebuie sa tina cont de mai multi factori.

De ce e greu sa se mute ora de difuzare a emisiunii de fashion Bravo ai stil!

Probabil multi dintre dumneavoastra vor spune simplu: ”Pai, ce e greu? Sa mute Bravo ai stil! la 23 si pana atunci sa ne lase sa ne uitam la Zuleyha.”. Sigur, la prima vedere, pare simplu. Insa, nu e deloc atat de usor. De ce? Ei bine, B.A.S e o emisiune autohtona, produsa din bani romanesti. S-au investit sume bune in decoruri, salarii si altele. Evident, ca la orice alt produs, se doreste in prima faza recastigarea banilor investiti si intrarea pe profit.

Iar acest lucru ar fi mai greu, daca s-ar difuza de la ora 23 emisiunea. De ce? Pai, multi dintre telespectatori sunt prinsi cu serviciul, si putini dintre ei ar mai putea sa ramana sa se uite la Bravo pana la final. Ar fi prea obositi sau s-ar gandi ca a 2-a zi, dis de dimineata trebuie sa fie in picioare si nu ar mai urmari pana la ora 1 noaptea, cand s-ar termina, daca ar incepe la 23.

Iar acest lucru s-ar traduce probabil prin incasari mai mici din publicitate. De cealalta parte, avem serialul turcesc Zuleyha, care nu e un produs autohton. Adica, nu a dat postul de televiziune din Romania bani sa il produca. Kanal D a cumparat doar licenta de difuzare a serialului produs in Turcia. Iar aceasta licenta e infinit mai ieftina decat producerea unui show de la 0, cum e in cazul emisiunii de fashion Bravo ai stil!. Intelegeti acum de ce e destul de greu sa o mai avem pe Zuleyha 3 ore pe seara, ca pana de curand?

Ar mai fi o varianta…

Sigur, degeaba discutam noi aici, daca mesajul nu ajunge sus, la cei care se ocupa de grila de programe. Asadar, ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa dam de veste cu dorinta noastra, a tuturor. Daca si dumneavoastra va doriti mai mult timp alaturi de Zuleyha, atunci, puteti sa distribuiti acest articol pe retelele de socializare. Din distribuire in distribuire, poate va ajunge mesajul si unde trebuie si vom avea din nou 3 ore de Ma Numesc Zuleyha. Serialul a ajuns in prezent la episodul 12, al carui rezumat l-am scris deja.